Samarbeten

Vi är mycket tacksamma över att få dela vårt starka engagemang kring barns hälsa i Sverige och världen med våra donatorer och samarbetspartners.

Tack för att du bidrar!

Bankgiro 5186-4593
Swish 123 248 67 77

Samarbeten

Vi är mycket tacksamma över att få dela vårt starka engagemang kring barns hälsa i Sverige och världen med våra donatorer och samarbetspartners.
Varje gåva ökar möjligheterna att ge sjuka barn ett friskare liv!
Bland våra donatorer och samarbetspartners finns under åren Astrid Lindgrens familj genom Astrid Lindgren Company, Elsa & Harry Gabrielssons stiftelse, William Gunnarsson, Prins Carl Gustafs Stiftelse, Johanniterorden, Maud och Birger Gustafssons Stiftelser, Bouvier Information, Familjen Arnhög, Frankfeldt Form, Fredrik Berling Produktion, Ica Saltsjöbaden, Lundqvist & Lindqvist/Tändstickspalatset,  Rebecca Lagercrantz, Rocket Science, Setterwalls Advokatbyrå, Tryckeri Orion, Eriksberg Catering, Tosterup samt Sinfo Yra.
IKEA Foundation har generöst bidragit till två omfattande forskningsprojekt som bedrivs i samarbete med Postgraduate Institute of Medical Education and Research, PGIMER, i Chandigarh i norra Indien.

Vill du veta mer om hur vi kan skräddarsy större projekt för företag och organisationer, kontakta:
Cari Hårderup
cari.harderup@barnforskningen.se

Boken som ger barn svar på livsviktiga frågor

Astrid Lindgrens skrivna ord väckte kraft, gav tröst och förändrade världen. I hennes anda presenterar vi därför boken "Sagor om oss", en antologi med korta berättelser i sagoform om barn med olika kroniska barnsjukdomar. Boken är skriven av kända och okända författare, alla med en egen erfarenhet av den sjukdom deras saga handlar om. Vi hoppas med boken göra det lättare för föräldrar till svårt sjuka barn att prata om sjukdomarna med hjälp av berättelser där barnens känslor och fantasier kan få stå i centrum.
När vi startade insamlingskampanjen till antologin "Sagor om oss" var vår vision att producera en bok som ger svar på barns livsviktiga frågor: Kan ett hjärta gå sönder? Kan barn också få cancer? Kan bebisar dö? Vi ville omsätta den kunskapen som finns bland våra forskare och barnläkare till bilder och texter som förklarar allvarliga och kroniska sjukdomar så att barn kan förstå.
Tack vare era generösa bidrag finns nu antologin "Sagor om oss", skriven av kända och okända författare.

Du beställer "Sagor om oss" här. Kostnad för boken är 200 kr + frakt. Överskottet går oavkortat till Stiftelsen Barnforskningen.